Tartalomjegyzék
A kevert szilvás süti egy rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető sütemény. Bármely alkalomra elkészíthető, nincs olyan alkalom, amelyen nem állná meg a helyét, ez a zamatos, illatos finomság. Bármikor készíthető, nemcsak szilva szezon idején. A szilva is helyettesíthető más gyümölccsel is, attól függően, hogy éppen mi érik. Tökéletesek hozzá az alábbi gyümölcsök is: sárgabarack, őszibarack, meggy, cseresznye, de akár vegyesen keverve is, mivel így főleg harmonikus íz világú.
Kevert szilvás sütemény recept
Hozzávalók a tésztához:
- 16 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 13 dkg vaj
- 4 evőkanál tej
- 10 dkg kristálycukor
- 3 db tojás
- egy marék pirított dió
Hozzávalók a töltelékhez:
- 60 dkg szilva megmosva, kimagozva, felezve
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 2 ek porcukor
Kevert szilvás süti elkészítése
- Az előzőleg átszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport.
- A puha vajat a cukorral habverővel habosra kell kavarni, majd egyesével hozzáadva a tojásokat tovább kell keverni.
- Ha jól összedolgoztuk, akkor a sütőporos lisztet óvatosan hozzáadagolva keverjük tovább.
- Ehhez kell még a tejet önteni és azzal is összekeverni jó alaposan az egész tésztát.
- Végül bele kell szórni még a durvára aprított pirított diót is.
- Egy kisebb, kb. 25×15 centis tepsit vagy tűzálló tálat vajjal ki kell kenni, és liszttel beszórni.
- A masszát egyenletesen belesimítjuk.
- Az előzőleg megmosott, kimagozott, felezett szilvákat a tésztára kell sorakoztatni, akár egy kicsit bele is nyomkodva a tésztába.
- Ezután a fahéjat kikeverjük a cukorral és ezzel a keverékkel meg kell szórni a szilvát, hogy mindenhova kerüljön.
- Ezután 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűlt porcukorral, vagy fahéjas porcukorral még tovább ízesíthető.
https://femina.hu/recept/fahejas-szilvas-suti-recept/
Vissza a kategória cikkeihez