Szedd magad szilva

Az utóbbi évek legnépszerűbb gyümölcs beszerzésévé vált a szedd magad szilva, illetve a szedd magad gyümölcs akciók. Mert nem csak a szilva, de az alma, de a sárgabarack, az őszibarack és az eper is nagyon népszerű. Valamint a szedd magad levendula akciók. Az ország számos pontján a különböző érési időszakokban várják az érdeklődőket, akik nem a piacokon és a bevásárlóközpontokban szeretnék megvásárolni a télire eltenni való gyümölcsöket, illetve lekvárok, befőttek hozzávalóit, hanem maguk szeretnék az szüretelni.

A szilva egyébként is nagy népszerűségnek örvend hazánkban, emiatt a szezonban országszerte több helyen is tartanak Szilvafesztivált. Ezeken a rendezvényeken is van lehetőség zamatos, édes gyümölcs kóstolására, vásárlására egyaránt.

Szedd magad szilva

A szilva különböző fajtáknak köszönhetően már nyár derekától érik – természetesen az időjárás függvényében – és egészen szeptember közepéig tart. Ez köszönhető a számos szilva fajtának, melyek a koraitól a későn érő fajtákon keresztül hónapokig érlelik zamatos, illatos termésüket. Sokan ebben az időszakban közvetlenül a termelőtől vásárolják a zamatos, ropogós gyümölcsöket. De számos szedd magad akcióval is várják országszerte az érdeklődőket.

Ezeken a helyeken is kapható előre leszedett gyümölcs, de aki szedd magadba megy, az nem készen szeretné általában vásárolni. Hiszen a szedd magad akciók akár egész napos programot jelenthetnek kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A városi gyerekek különösen nagy élvezettel tudják magukat belevetni a gyümölcs szedésébe. Az pedig csak ráadás, hogy annyit ehetnek közben a nap érlelte gyümölcsökből, amennyi csak beléjük fér.

A szilva szedd magad akciók helyekkel, időpontokkal az interneten is elérhetőek. Sok esetben a pontos fajták körülbelüli érési idejét is meg tudják adni, vagyis, hogy mikortól szedhetők az egyes fajták. Így pontosan akkor tudunk menni, amikor a minket érintő fajta érik.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Nemes_szilva

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom