Szilva unicum

A Szilva unicum egy igazi hazai különlegesség a Zwack Unicum egyik újítása, mely már a sokadik különlegesség a Zwack termék palettáján. A Vilmos hagyományos illata és zamata önmagáért beszél. A nap érlelete körte zamata egyedülálló, de a vilmoskörte egyedi, semmihez sem hasonlítható íze adja a Vilmos jellegzetes, karakteres ízét.

A Fütyülős család hagyományos barackpálinka kollekciója pedig igazán egyedi íz világokkal bővült, hiszen először mézes variánsokkal bővítették a termék kínálatot, majd folyamatosan megjelentek a mai kor egyedi igényeinek megfelelően. 2013 óta létezik Karamellás Zöldalma, majd azóta Csokis Mogyoró, Epres Rozé és Pisztáciás Macaron likőr is, melyek hívogató neveikkel az ízlelő bimbókat is elvarázsolják. 

Szilva Unicum

Az Unicum egy határon innen és túl ismert gyógynövénylikőr, melynek története és elkészítésének módja több száz évre nyúlik vissza, hiszen 1790-ben készítette először Dr. Zwack ezt a 40 gyógynövényből álló gyógyitalt a császári udvar részére. Azóta a nemzet itala lett, de az eljárás ugyanaz, a recept is maradt az eredeti.

Jellegzetes íze a fahordóban érlelésnek és a benne található számos gyógynövénynek köszönhető. E jellegzetes íze miatt vannak, akik nagyon kedvelik és vannak, akik egyáltalán nem. Ez utóbbiaknak szerettek volna kedveskedni a Szilva Unicum megteremtésével, hiszen ennek lágyabb ízei azokat is magával ragadhatják, akik eddig ezt az italt egyáltalán nem ismerték, nem kóstolták. 

A Szilva Unicum ugyanúgy, mint az eredeti több, mint 40 válogatott gyógynövény párlatából készül. Ezt aszalt szilva ágyon pihentetnek, majd fél éven át fahordóban érlelnek. Ez adja a zamatos, egyedi ízét, melyet mindenképpen érdemes megkóstolni. Igazi különlegesség!

https://zwackwebshop.hu/

Címlap kép: Unicum (forrás: https://www.globalplaza.hu/termek/zwack-unicum-unicum-next-vagy-unicum-szilva-3)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom