Szilvás morzsasüti

A szilvás morzsasüti egy könnyen elkészíthető, nagyon gyümölcsös, zamatos sütemény, melyet mindenképpen érdemes kipróbálni! A szilvás sütemények a szilva szezon elmaradhatatlan illatos süteményei, melyek további gyümölcsökkel – őszibarack, sárgabarack, alma – tovább variálhatók. Ebben az időszakban készül számos háztartásban a szilvalekvár és ahol sok gyümölcs van, a hordókban gyűlik a szilvapálinka készítéséhez szükséges mennyiség is.

Szilvás morzsasüti recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 40 dkg magozott szilva, hosszában negyedekre vágva
  • 1 csipet só

A bevonathoz:

  • 20 dkg tejszín
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg cukor

A szilvás sütemény elkészítése:

  1. A szilvákat meg kell mosni, kimagozni és negyedekre vágni.
  2. A vajat fel kell olvasztani egy edényben, majd hagyni kell kihűlni.
  3. Az átszitált lisztet össze kell keverni a sütőporral, csipet sóval, majd hozzá kell adni a cukrot, a vaníliás cukrot és a felolvasztott vajat.
  4. Az egészből konyhai robotgépben – először az alacsonyabb fokozatot rövid ideig, majd a legmagasabb fokozaton – morzsa tésztát kell készíteni.
  5. A tésztamorzsa kb. háromnegyed részét bele kell tenni a kivajazott, kilisztezett sütőformába, és lenyomkodni, elegyengetni benne.
  6. A tésztán a szilva darabokat el kell oszlatni, egyengetni.
  7. Majd el kell készíteni a bevonatot, amihez a tejszínt, a tojást, a pudingport és a cukrot habverővel alaposan össze kell keverni, majd ráönteni a szilvák tetejére.
  8. A morzsatésztát rá kell szórni a szilvák és a puding tetejére.
  9. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  10. A tésztát kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
  11. Miután megsült a süteményt még 10 percig hagyni kell hűlni, mielőtt a formából kivennénk.
  12. Ha kivettük, szeletelhető és porcukorral még tovább ízesíthető.

A tetejére rakott gyümölcsöt akár almával, vagy barackkal vegyesen is rakhatjuk, így egy recepttel többféle süteményt is készíthetünk, senki nem fogja megunni.

https://femina.hu/recept/szilvas-bogres-suti/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom