Szilvás receptek

A szilvás receptek rendkívül sokfélék, bár tény, hogy nem érhetnek fel az almás ételek igazán gazdag kínálatával. A szilva nagy előnye, hogy a szezon viszonylag hosszan tart és a szilva sokféleképpen eltehető télire is. Így egész évben készíthetjük a zamatos ízű finomságokat. A szezon kihagyhatatlan finomsága a nagymamáink által is főzött hagyományos, cukor nélküli szilvalekvár. Érdemes belőle készíteni, mert nemcsak nagyon finom, de igazán jótékonyan hat a szervezet számára. Akárcsak a szilva, mely számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot és főleg rostot tartalmaz. Ez utóbbi rendkívüli az emésztésünk számára.

Szilvás receptek – levesek

A legegyszerűbb szilvás ételek a belőle készült levesek, melyek többféleképpen készíthetők. Főleg a különböző pudingos és a tejszínes változatok igazán népszerűek. Ráadásul nagy előnye, hogy számos módon változtatható és rendkívül gyorsan elkészíthető. További gyümölcsök hozzáadásával pedig igazi ízorgiát lehet elérni. A variációknak tényleg szinte csak az ízlésünk és a fantáziánk szab határt. Akár krémlevesként is készíthető. Télen-nyáron kitűnő választás!

Szilvás receptek – főétel

Igaz ez a főételek esetén is. A szilvát is készíthetjük húsok mellé mártásként vagy szószként. Rendkívül jól illik sertés-, pulyka-, vagy csirkehúsok mellé is. Sok szilvás recept megtalálható ebben a kategóriában is legyen szó akár az egybesült szilvás húsokról, vagy a hús mellé szeletelt gyümölcsről. Az egyszerűségük – és változatos ízviláguk miatt – nagyon népszerűek a tepsiben összesütött szilva-hús és akár egyéb zöldség, vagy gyümölcs variációk. Itt egy kis előkészületet követően a sütő elintéz mindent. De a legnépszerűbb főétel mégis a szilvás gombóc! Melyet vásárolhatunk ugyan készen is, de mégiscsak a házilag gyúrt tésztából a legfinomabb! A szilva szezon kihagyhatatlan finomsága, mely édességként is megállja a helyét!

Szilvás receptek – desszertek

Túlzás nélkül lehet állítani, hogy a szilvából készült ételek legnagyobb számban desszertek, sütemények formájában készíthetőek. A szilvás desszertek száma szinte végtelen. A háziasszonyok számtalan remek receptet alkottak ebből a népszerű, egész évben elérhető gyümölcsből. A klasszikus almás rétes recept is helyettesíthető a zamatos szilvával. A sütemények készülhetnek szilva töltelékkel, vagy a tésztába keverve, de pohárkrémben is remekül megállják a helyüket. Az egyik legismertebb recept pedig a szilvás lepény, mely, ha nem is ér fel az almás pite népszerűségével, igazán sokféle variációban készíthető és bármely alkalomra kitűnő választás.  

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szilva_(n%C3%B6v%C3%A9nyalnemzets%C3%A9g)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom