Tartalomjegyzék
A szilvás süti receptek főleg nyár vége felé a szilva szezonban kerülnek elő. A szilva az egyik utolsó nyári gyümölcsünk az alma és a körte mellett, ilyenkor a lekvár és kompótok befőzésénél megmaradt szilvákból természetesen illatos, zamatos szilvás sütemények is készülnek.
Érdemes többfélével is próbálkozni, számtalan remek recept közül válogathatunk.
Szilvás süti recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- csipet só
- 15 dkg puha vaj
- 5 tojás
- 60 dkg magozott szilva
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál fahéj
- porcukor a szóráshoz
A szilvás sütemény elkészítése:
- Először a szilvákat alaposan meg kell mosni, leszárítani, majd kettévágva őket a magjukat is kiszedni. Össze kell keverni a cukrot a fahéjjal és a szilvával összeforgatni.
- Az átszitált lisztet össze kell keverni a sütőporral, a csipetnyi sóval.
- Egy nagy tálban ki kell keverni a puha vajat a tojásokkal.
- Majd kisebb részletekben hozzá kell keverni a sütőporral elkevert lisztet is.
- A készre kevert tésztát egy kb. 32 x 25 cm-es sütőformába kell simítani.
- 170 fokra elő kell melegíteni a sütőt.
- A fahéjas szilvát a tészta tetejére kell rendezgetni egymás mellé.
- Majd az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
- Ha elkészült hagyjuk kihűlni és porcukorral megszórva tálaljuk.
A tetejére rakott gyümölcsöt akár almával, körtével, kései őszibarackkal – vagy bármely más gyümölccsel – vegyesen is rakhatjuk, így egy recepttel többféle zamatos süteményt is készíthetünk és biztos sikert aratunk vele.
Ez a sütemény nem csak friss gyümölcsből, hanem kompótból, vagy fagyasztott gyümölcsből is készíthető. Fagyasztott esetén figyelni kell arra, hogy a jóval lédúsabb gyümölcs eláztathatja a tésztát.
https://citromhab.blogspot.com/2016/07/szilvas-sutemeny.html
Vissza a kategória cikkeihez