Ha sütni szeretnénk őszi szezonban, adottak a gyümölcsök, a szilvás süti gyorsan elkészítve pedig, igazán illatos finomság, amire sokat nem is kell várni. Hiszen, ha már kitaláltuk, hogy legyen, alig várjuk, hogy beleharapjunk a zamatos, ropogós édességbe. Ezt a sütit percek alatt össze lehet dobni és mire megebédelünk már készre sül a desszert. A szilvás sütemények egyébként is az őszi szilva szezon elmaradhatatlan kellékei, főleg a borúsabb, már hűvösebb napokon, amikor a tűzhely melege is jól esik már. Ebben az időszakban készül a nagy fazekakban a szilvalekvár, és ahol sok gyümölcs van a hordókban gyűlik a szilvapálinka készítéséhez szükséges mennyiség is.

Szilvás süti gyorsan recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg levestészta
  • 50 dkg magozott szilva, hosszában negyedekre vágva
  • 6 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 50 dkg tejföl
  • 1-2 teáskanál rum
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • porcukor a szóráshoz

A szilvás süti gyorsan készítése:

  1. Lisztezett felületen téglalap alakúra kell nyújtani a leveles tésztát. (kaphatók már készre nyújtottak is)
  2.  Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a kinyújtott tésztát belesimítjuk úgy, hogy pereme is legyen.
  3. A tojásokat, a tejfölt és a cukrot krémesre keverjük, majd a fahéjjal és a rummal ízesítjük.
  4. A kész krémet a leveles tésztára kell kenni.
  5. A szilvát meg kell mosni, megtörölgetni és kimagozni, negyedekre vágni.
  6. Ezt követően el kell oszlatni a krémes rétegen.
  7. Közben a sütőt elő lehet melegíteni 180 fokra.
  8. A tésztát kb. 45 percig kell készre sütni.
  9. Kihűlést követően szeletelhető, és porcukorral megszórva már tálalható is.

A tetejére rakott gyümölcsöt akár almával, vagy körtével – az ősz egyéb gyümölcseivel – vegyesen is rakhatjuk, így egy recepttel többféle süteményt is készíthetünk, senki nem fogja megunni.

https://citromhab.blogspot.com/2016/07/szilvas-sutemeny.html

Vissza a kategória cikkeihez