Tartalomjegyzék
Ha sütni szeretnénk őszi szezonban, adottak a gyümölcsök, a szilvás süti gyorsan elkészítve pedig, igazán illatos finomság, amire sokat nem is kell várni. Hiszen, ha már kitaláltuk, hogy legyen, alig várjuk, hogy beleharapjunk a zamatos, ropogós édességbe. Ezt a sütit percek alatt össze lehet dobni és mire megebédelünk már készre sül a desszert.
A szilvás sütemények egyébként is az őszi szilva szezon elmaradhatatlan kellékei, főleg a borúsabb, már hűvösebb napokon, amikor a tűzhely melege is jól esik már. Ebben az időszakban készül a nagy fazekakban a szilvalekvár, és ahol sok gyümölcs van a hordókban gyűlik a szilvapálinka készítéséhez szükséges mennyiség is.
Szilvás süti gyorsan recept
Hozzávalók:
- 50 dkg levestészta
- 50 dkg magozott szilva, hosszában negyedekre vágva
- 6 dkg cukor
- 4 db tojás
- 50 dkg tejföl
- 1-2 teáskanál rum
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- porcukor a szóráshoz
A szilvás süti gyorsan készítése:
- Lisztezett felületen téglalap alakúra kell nyújtani a leveles tésztát. (kaphatók már készre nyújtottak is)
- Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a kinyújtott tésztát belesimítjuk úgy, hogy pereme is legyen.
- A tojásokat, a tejfölt és a cukrot krémesre keverjük, majd a fahéjjal és a rummal ízesítjük.
- A kész krémet a leveles tésztára kell kenni.
- A szilvát meg kell mosni, megtörölgetni és kimagozni, negyedekre vágni.
- Ezt követően el kell oszlatni a krémes rétegen.
- Közben a sütőt elő lehet melegíteni 180 fokra.
- A tésztát kb. 45 percig kell készre sütni.
- Kihűlést követően szeletelhető, és porcukorral megszórva már tálalható is.
A tetejére rakott gyümölcsöt akár almával, vagy körtével – az ősz egyéb gyümölcseivel – vegyesen is rakhatjuk, így egy recepttel többféle süteményt is készíthetünk, senki nem fogja megunni.
https://citromhab.blogspot.com/2016/07/szilvas-sutemeny.html
Vissza a kategória cikkeihez