Tartalomjegyzék
A szilvás tejfölös kevert süti rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető népszerű sütemény. Bármely alkalomra kiváló választás, nincs olyan alkalom, amelyen nem állná meg a helyét, ez a zamatos, illatos finomság. Mivel a szilva remekül eltehető télire, hiszen lekvár, befőtt is készíthető belőle, de akár le is fagyasztható, így bármikor készíthető, nemcsak szilva szezon idején. Ráadásul számos módon variálható, gazdagítható. A szilva helyett használhatunk más idény, vagy akár fagyasztott gyümölcsöket is, de keverhetjük őket vegyesen is.
Egyszerű szilvás tejfölös kevert süti
Hozzávalók:
- 3bögre liszt
- 1 kk sütőpor
- 20 dkg vaj
- 1 doboz tejföl
- 1 bögre kristálycukor
- 4 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 kg szilva
- 1 kk fahéj
A kevert szilvás süti elkészítési lépései:
- Először mossuk meg a szilvákat, majd magozzuk ki és negyedeljük fel.
- Szórjunk rá fahéjas cukrot.
- Ezután az előzőleg átszitált liszthez keverjük hozzá a sütőport.
- Majd a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra.
- Adjuk hozzá a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet is.
- Ezután egyenletesen keverjük csomómentesre és óvatosan forgassuk bele a szilvát.
- Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjük ki vékonyan vajjal és szórjuk meg liszttel.
- Majd egyenletesen oszlassuk el a tésztát a tepsiben és tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe.
- Nagyjából 20 perc alatt süssük aranybarnára.
- Érdemes ekkor tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta. Ha ráragad, még süssük néhány percig.
- Majd hagyjuk a tepsiben kihűlni, akkor könnyebben tudjuk szeletelni.
- Ha kihűlt porcukorral, vagy fahéjas porcukorral még tovább ízesíthető.
TIPP: A joghurt tejföllel is helyettesíthető.
Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szilva_(n%C3%B6v%C3%A9nyalnemzets%C3%A9g)
Vissza a kategória cikkeihez