Szilvás tejfölös kevert süti

A szilvás tejfölös kevert süti rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető népszerű sütemény. Bármely alkalomra kiváló választás, nincs olyan alkalom, amelyen nem állná meg a helyét, ez a zamatos, illatos finomság. Mivel a szilva remekül eltehető télire, hiszen lekvár, befőtt is készíthető belőle, de akár le is fagyasztható, így bármikor készíthető, nemcsak szilva szezon idején. Ráadásul számos módon variálható, gazdagítható. A szilva helyett használhatunk más idény, vagy akár fagyasztott gyümölcsöket is, de keverhetjük őket vegyesen is.

Egyszerű szilvás tejfölös kevert süti

Hozzávalók: 

  • 3bögre liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 1 doboz tejföl
  • 1 bögre kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 kg szilva
  • 1 kk fahéj

 A kevert szilvás süti elkészítési lépései:

  1. Először mossuk meg a szilvákat, majd magozzuk ki és negyedeljük fel.
  2. Szórjunk rá fahéjas cukrot.
  3. Ezután az előzőleg átszitált liszthez keverjük hozzá a sütőport.
  4. Majd a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra.
  5. Adjuk hozzá a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet is.
  6. Ezután egyenletesen keverjük csomómentesre és óvatosan forgassuk bele a szilvát.
  7. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjük ki vékonyan vajjal és szórjuk meg liszttel.
  8. Majd egyenletesen oszlassuk el a tésztát a tepsiben és tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe.
  9. Nagyjából 20 perc alatt süssük aranybarnára.
  10. Érdemes ekkor tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta. Ha ráragad, még süssük néhány percig.
  11. Majd hagyjuk a tepsiben kihűlni, akkor könnyebben tudjuk szeletelni.
  12.  Ha kihűlt porcukorral, vagy fahéjas porcukorral még tovább ízesíthető.

TIPP: A joghurt tejföllel is helyettesíthető.

Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szilva_(n%C3%B6v%C3%A9nyalnemzets%C3%A9g)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom